31 Ağustos 2015 Pazartesi

11.Sınıfım YGS'ye Nasıl Hazırlanmalıyım?

Liseye giriş sınavından sonra öğrenciler üçe ayrılır;

  1. Sınavdan ağzının payını alıp ders çıkaranlar(ben bu gruptaydım :) )
  2. Sınavı atlattım oh be deyip yatanlar
  3. "Sınav mı vardı ya hangi ara lise olduk " diyenler (bu gruptakilere bihaberler adını koyabiliriz!)
Siz hangi gruptasınız bilmiyorum ama bu yazıyı okuduğunuza göre en azından artık durumun ciddiyetini fark etmişsiniz:) Bu demek oluyor ki ciddi bir kesime fark atma şansınız var! Ki YGS-LYS'nin bir sıralama sınavı olduğunu göz önüne alırsak sizin birilerinin önüne geçmeniz demek istediğiniz yerlere yakın olmanız demektir :)

Kafanızda deli sorular var biliyorum!?!?!.. Bu yazıyı sabırla ve ilgiyle okuduğunuzda o soruları çözmüş olacaksınız! Zihninizdeki çözemediğiniz sorularınızı yorum kısmına ve instagram hesabıma ( @zynpbnck) yazabilirsiniz;)

İlk önce "Sınav sistemi değişecek mi?" sorunuzdan başlayalım.. Sizin müfredatınız değişti, eksilen konu başlıkları oldu. Haliyle karşınıza çıkacak sınav bu yönde değişikliğe uğrayacaktır. Ciddi bir değişiklik olacak olursa zaten bundan hep birlikte haberdar oluruz o yüzden lütfen komplo teorileri üretmeyin ve üretenlere de aldırmayın :) Şu anki sistemde YGS her ders için temel konulardan oluşuyor. Bunları her biriniz bilmelisiniz.
"Tamam Hocam iyi güzel konuşuyorsunuz da biz nasıl çalışalım yani?" diyenleri duyup hemen cevaplıyorum :)

  • 11. sınıf çok önemli! Bu demek oluyor ki okul derslerine bu zamana kadar baktığınızdan daha farklı bir gözle bakacaksınız. Onların her birini seveceksiniz! Her dersten soru bankası edineceksiniz.  Dersleri okulda dinleyip öğrenip eve gelip tekrar edecek ve hemen soru çözeceksiniz. (Konu bitmemiştir bu durumda tabii ki sadece tekrar yaparsınız soru çözümünü konu bitimine bırakırsınız. ) Performans ve proje ödevlerinize ciddiyet göstereceksiniz. Böylece 11.sınıfı çok iyi öğrenip üstüne okul puanınızı da yüksek tutacaksınız :)
  • İster sayısal ister eşit-ağırlık öğrencisi olun sizin için en önemli ders Matematik-Geometri. Bu dersin temelini çok iyi kurmalısınız. Şu anki YGS'ye yönelik Matematik ve Geometri derslerinden konu anlatımlı kitap ve soru bankası edinmenizi istiyorum. Bu kitapları seviyenize göre basitten zora istediğiniz kaynakları alabilirsiniz:
  1.  Hiçbir şey bilmiyorsanız Antrenmanlarla Matematik ve Geometri kitabı(tamamı çözümlüsünü alın)
  2. Temel düzeydeyseniz Fem İlk Adım Konu Anlatım Fasikülleri ve İlk Adım Soru Bankası
  3. Orta düzeydeyseniz Fem Simetri Konu Anlatımlı veya Bilgi Yolu(EİS) soru bankası olarak Karekök YGS soru bankası 
  4. Üst düzeydeyseniz Fem Konu Özetli Soru Bankası, Bilfen Soru Bankası, Üçdörtbeş Soru Bankası 
  • Sayısal öğrenci iseniz Matematik-Geometri yanında sizin için önemli olan bir Fen dersine yönelmenizi isteyeceğim. Sağlık fakültesi istiyorsanız Biyolojiyi tıpkı matematik gibi temelden çözmelisiniz. Biyoloji için Palme Yayınlarını ve MEB okul kitaplarını tavsiye ediyorum. Özet çıkarın soru çözün, özetleriniz 12. sınıfta da işinize yarayacak:) Mühendislik, Mimarlık düşünüyorsanız tıpkı Matematik gibi Fizik dersini de çalışmalısınız. 
  • Eşit Ağırlık öğrencisi iseniz Matematik-Geometri yanında mutlaka Türkçe çalışmalısınız. Özet çıkarıp sorular çözmelisiniz. Ben bu derslere hakimim diyorsanız tabii ki Tarih veya Coğrafya çalışacaksınız :)
  • Sözel öğrencisi iseniz Türkçe ve sözel derslerden en zor geleni çalışmalısınız :)
  • Dil öğrencisi iseniz tabii ki Türkçe yanında hangi dilden sınava girecekseniz çok iyi bir şekilde ona çalışmalısınız ;)
  • Çalışma düzeninizi okul başladığında daha kolay oturtacaksınız. Ders programınıza göre yoğun olan günler sadece okula çalışın. 3 gün YGS 4 gün okul veya yerine göre 4 gün YGS 3 gün okul yapabilirsiniz. Bunu kendinize göre ayarlamalısınız. Haftasonunun bir gününü mutlaka YGS'ye ayırın. O gün hem konu çalışmak hem soru çözmek için kocaman bir zaman diliminiz olacak :)
  • Sınav zamanlarınızda okul derslerinize daha fazla zaman ayıracağınızı göz önünde bulundurarak şimdiden YGS konularına çalışmaya başlamalısınız.
  • Yapamadığınız soruları arkadaşlarınıza ve öğretmenlerinize danışabilirsiniz.
  • Video'dan konu anlatım ve soru çözümü izleyebilirsiniz.
  • Zorlandığınız ve tek başınıza çözemediğiniz ders için durumunuza göre özel ders alabilirsiniz.
Bunları yaptıktan sonra size  istediğiniz üniversiteye gitmeyi heyecanla beklemek kalıyor :)
Sevgilerimle :)

4 yorum:

  1. Elinize sağlık hocam,blogunuza bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim güzel düşüncen için:)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. YKS Matematik Konu Dağılımı ve YKS Matematik Soruları konusunda bilgi sahibi olmak, TYT AYT Matematik Konuları ve TYT AYT Matematik Soru Dağılımı detaylarına ulaşmak için aşağıdaki adrese tıklayabilirsiniz.
    http://yksdestek.com/yks-matematik-konulari-soru-dagilimi/

    YanıtlaSil