1 Temmuz 2017 Cumartesi

Matematik Nasıl ve Ne Kadar Çalışılır?

Her iş ciddiyetle çalışmayı gerektirir. Matematik de sabır ve özveriyle düzenli bir şekilde çalışmanız gereken derslerden biri. Karşılığını mutlaka alacağınız bir emek verme süreci içerisine girmelisiniz. Her gün kendi seviyenize göre bir önceki yazımda belirttiğim kaynakları edinin ve çalışmaya başlayın.

Matematikte soru çözmek önemli ama konuyu özümsemeden sorudan öğrenmeye çalışmak mantıklı değil. Kursa gidebilir, konu anlatım kitaplarından faydalanabilir, video izleyebilirsiniz. Konu çalışmasını tamamladıktan sonra soru bankasından sorularınızı çözün, soru çözüm videolarını izleyin. En önemlisi ise yapamadığınız, boş bıraktığınız soruları çözdürün. Öğretmenlerinize, arkadaşlarınıza kafanıza takılanları mutlaka sorun. Çok soru çözmek soru tiplerini görmeniz ve yorum kabiliyetinizi geliştirmeniz açısından önemli. Günde 200 matematik sorusu çözmek güzel ama bunun kalitesi ve size ne katkı sağladığı çok daha önemli! Sürekli yapabildiğiniz benzer soruları çözmek size ilk zamanlar hız kazandırsa da devamında sizi geliştirmeyecek ve yerinizde saymanıza neden olacaktır. Bunu önlemek için seviyeye göre  kategorize ettiğim kaynakları sırasıyla çözebilirsiniz.

Matematik çalışırken seviyenize göre YGS ve LYS ye doğru zaman ayırmalısınız. YGS Matematiği düzgün bir şekilde bitirin, çalışın. Temel eksiğiniz varsa yazın sadece YGS çalışın, hatta daha da eksiğiniz varsa Ocak'a kadar kendinize izin verin YGSyi tamamlayın. Temel Matematik bilginiz yeterliyse Trigonometriyi okul başlamadan tamamlayın ve  okulla birlikte Limit Türev İntegral konularını öğrenin. Ayda iki kez YGS denemesi çözün ve iyi analiz edin.

YGS her öğrenciyi farklı etkiliyor, kendinizi gösterebileceğiniz emeğinizin karşılığını alacağınız sınav LYS olacak. YGS'den sonra istediğini alamayan ya da mutlu olup rehavete kapılanlar ne yazık ki kaybediyor. Bu yüzden düzenli ve sabırla son güne kadar çalışmalısınız. Yaz tatili, ara tatil, YGS öncesi 1 ay, LYS öncesi 1 ay ise normal çalışma döneminizden ekstra ekstra bir performansla çalışıp sıçrama yaşamanız gereken zamanlar olmalı. Sonuç olarak başarılı olmak için öncelikle bunu gerçekten istemeniz gerekiyor ancak o zaman sonuna kadar gerektiği gibi çalışabilir ve mutlaka hedefinize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder