29 Eylül 2015 Salı

8. Sınıflar TEOG'a Nasıl Çalışmalı?

 Teog öğrencilerim sevgili 8. sınıflar;
  • Tatil bitti ve geç saatlere kadar yatakta olma süreci de sona erdi. Uykunuzunu iyi almak için yatağa en geç 11de girin:) Sabah uyandığınızda güzel , besleyici bir kahvaltı yapın! Bu öğünü sakın atlamayın çünkü fiziksel olarak güçlü olmanız için zihninizin iyi çalışması için doğru beslenmeye ihtiyacınız var;) Konsantrasyon probleminden anlama sorununa kadar birçok eksikliğiniz doğru beslenememekle yakından ilişkili!
  • Yazın çalıştıysanız okul sizin için bitirdiğiniz konuları tekrar edeceğiniz, eksik öğrenmelerinizi tamamlayacağınız çok kutsal bir mekan:) Bu yüzden okulda dersleri iyi dinlemeli, not tutmalısınız. Anlamadığınız yerleri, çözemediğiniz soruları lütfen çekinmeden sorun! Hiçbir öğretmen anlayamayan öğrenciyi hor görmez, hem birçok arkadaşınız o soruyu sormaya çekindiğinden anlayamamış olabilir siz cesur olun ve herkese yardımcı olun;)
  • Eve geldiğinizde dinlenin, yemeğinizi yiyin. Okul yorgunluğunuzu üzerinizden atmak için uzanıp 40dak kadar uyuyabilirsiniz. Böylece devam edeceğiniz çalışma saatleri için enerji toplamış olursunuz. 
  • Dinlenme sürecinizi tamamladıktan sonra okul derslerinizi tekrar edin ve varsa ödevlerinizi yapın. Bunun peşinden günlük çalışma programınıza devam edin. Çalışmanız gereken konulara çalışın, test çözün. 40ar dakikalık ders 5er dakika tekrar ve 10dakikalık molalarla çalışın. Uzun aralar vermek sizin derse dönmenizi engelleyebilir.
  • Haftanın her günü dizi izleyemezsiniz sevgili öğrenciler. Sevdiğiniz dizilerden bir tanesini seçin ve onun haftanın ödülü olarak izleyin;) 
  •  Telefonunuz hem okulda hem evde ders çalışırken kapalı olsun, akşam tüm görevleriniz bittiğinde ve okuldan eve geldiğinizde kullanın. 
  • Kendinize aylık ödüller verin, bu ay iyi çalışırsam arkadaşlarımla sinemaya gideceğim. Bu ay iyi çalışırsam ailemle gezeceğim vb. sizi mutlu edecek ve motive edecek ödüller belirleyin;)
  • TEOG konuları aynı zamanda okul sınavında da çıkacağından siz okuldaki yazılılara da hazırlanıyor olacaksınız. Size verilen performans görevlerini de bu doğrultuda hem notlarınızı yükseltmek hem yeni bilgiler öğrenmek olarak görün ve mutlaka önemseyerek yapın. 
  • Düzenli çalıştığınız takdirde yazılılara, TEOG'a hazır olacaksınız bu yüzden tedirginliğiniz ve stresiniz de azalacak:)
  • MEB kitabının her sayfası her sorusu önemli bu yüzden asla ihmal etmemelisiniz. meb.gov.tr de yayınlanan kazanım testlerini çözmelisiniz. Kaynak kitaplardan konu ile ilgili bol bol örnek çözerek konu ile ilgili yorum kabiliyetinizi de geliştirmelisiniz:) 
Başarı yapması gereken işleri yapmak istediği işlere tercih edenlerindir:) Bu yüzden sevdiğiniz diziyi izlemediğiniz, her dakika telefonla oynamadığınız zamanların ödülünü iyi birer liseye giderek alacaksınız! Buna değmez mi? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder