23 Ocak 2015 Cuma

Yaşasın Tatiiil:)

Bugün o muhteşem gün:) Yarıyıl tatiline girdik beraber:) Şimdi okul yok ve TEOG'a, YGS'ye hazırlanan öğrencilerim için inanılmaz güzel bir zaman dilimi;) Bu zamanı tamamen sınava konsantre geçirebilirseniz çok ciddi bir yükselme göstereceksiniz;) Neler yapabiliriz bu  15günlük süreçte düşünelim:)
1. TEOG öğrencilerim 2. Sınav konularına çalışmalı. Bunu yaparken eksik oldukları geçmiş konuları belirlemeli ve programına dahil etmeli. Kendi kendine çalışarak anladığı derslerde ilerleyebilir isteyenler. Bunları verimli yapabilmek için :"Neler yapabilirim?Eksiklerim neler? Eksiklerimi nasıl kapatabilirim? "sorularını kendilerine sormalı ve cevaplar neticesinde kendilerine özgü uyabilecekleri bir program hazırlamalılar.

2. YGS öğrencilerim için:) Gittiğiniz dersanelerde konular bitmeye yakın veya bitti. Sizin bu 15günde dersane programınızı da düşünerek kendi özel "Şaha Kalkma Programı"nızı oluşturmanız gerekiyor. Çünkü bunun tam zamanı!

  •  Öncelikle en eksik olduğunuz dersi ele almalısınız. Fen Derslerini bir kenara bırakmış bir sayısal öğrencisi için konuları çalışıp net arttıracak zaman dilimi. En çok soru çıkan konular mutlaka çalışılmalı. Ne tarz sorular çıkıyor diye geçmiş yılların denemeleri çözülmeli. Konu konu çözmenizde sakınca yok sonra deneme olarak da çözersiniz;) 
  • Bütün derslerin sık sorulan sorularını irdeleyin. Bunun için çıkarılan kitaplar var bunları mutlaka çözün.
  •  Genel tekrarlarınızı soru çözerek yapın, eski denemelerinizi tarayın çözülmedik soru bırakmayın.   
  •  Deneme çözün, tıpkı gerçek sınav gibi her soruyu özenle çözün. Unutmayın siz gerçek sınavda uzun ve zor görünen sorularla bile uğraşacaksınız;) Buna hazır olun..Deneme sonrası cevaplarınızı kontrol edin ve eksiklerinizi belirleyin. Soruyu neden yapamadığınızı irdeleyin ve çözüm üretin. 
  •  Sabah tıpkı okul var gibi erken kalkın, güzel bir kahvaltı yapın ki zihniniz daha da güzel çalışsın:) Sonra belirlediğiniz hedefler doğrultusunda çalışın. Yerine getirdiğiniz her görev sizi daha da motive edecek;)
 Çok yoruldunuz, en sağlam çalışan öğrencilerin bile performansları bu süreçte azaldı. Fiziksel ve psikolojik olarak zorlanıyorsunuz. Bunları  biliyorum, sizi anlıyorum. Anlamakla kalmak istemiyorum ve sizlere yardımcı olmak istiyorum. Biraz daha gayret ve sabır. Şu an çektiğiniz geçici sıkıntılarınız sizi hayallerinize, ideallerinize yakınlaştırıyor.

Gitmek istediğiniz lisenin, üniversitenin hayalini kurun. Orada olduğunuzda neler yapacağınızı, arkadaşlıklarınızı, kulüpleri, bahar şenliklerini:) hatta okul tarzınızı bile canlandırın zihninizde! Hayaliniz somutlaştıkça, detaylandıkça daha gerçek daha motive edici olacak. Siz daha şevkle çalışacaksınız. Şimdi soruyorum size mutlu bir üniversite hayatı (ve idealiniz olan meslek) için 15gün çalışamaz mısınız? Tabii ki çalışır ve çook başarılı olursunuz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder