2 Temmuz 2015 Perşembe

TEOG Tercihlerindeki Değişiklikler

1. TERCİH SAYISI ARTTI; Geçen yıl 15 olan tercih sayısı bu yıl 25’e çıkarıldı. Öğrenciler istek sırasına göre toplam 25 okul tercihi yapabilecek.

2. TEK LİSTE OLACAK; Farklı okul türleri tek listede tercih yapılabilecek.

3. ÖZEL OKUL KAYITLARI DAHA ERKEN YAPILACAK; Özel okulları tercih eden öğrenciler ‘Özel Okula Kayıt Yaptırdım, Tercih Yaptırmayacağım’ butonunu tercih ederek o okullara kayıtlarını yaptıracak. Ancak Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve taban puanı öğrencinin puanına uygunsa devlet okuluna başvurunun önü açık olacak.

4. YERLEŞEMEYENLER NAKİL İSTEYECEK: Yaptığı tercihlerden birine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler, boş kontenjan olması durumunda nakil isteyebilecekler.

5. NAKİL İÇİN 5 TERCİH HAKKI OLACAK: Nakil başvurusu yapacak öğrencilerin bir değil, 5 tercih hakkı bulunacak. Merkezi olarak yapılan yerleştirmelerle öğrenciler uygun olan okullardan birine yerleşmeye hak hazanabilecek.

6. NAKİLLER CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK: Nakil başvuraları pazartesiden perşembeye kadar alınacak ve Cuma günü sonuçlar açıklanacak.

7. 20 PUANIN ALTINDA YERLEŞTİRME YAPILMAYACAK; İlk yerleştirmenin ardından kalan boş kontenjana başvuran öğrenciler en fazla 20 puan altına kadar okula kabul edilebilecek.

8. NAKİLLER AYDA BİR DEFA YAPILACAK: Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak, daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller bundan sonra ayda bir defa yapılabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder