23 Ağustos 2015 Pazar

1. Dönem TEOG Konularına Nasıl Çalışmalıyız?

TEOG için hazırlanan Sevgili Öğrencilerim:)
Biliyorsunuz okulların açılması 28 Eylül tarihine ertelendi ve bu aralıkta bir bayram tatili var. Bu yüzden sınava hazırlanma sürecine okul açılmadan  başlamanız şart oldu. Tatilinizi yaptınız, artık ciddi bir tempoya girme vaktidir.
Daha önceki yazılarımda (buraya tıklayın) yazı nasıl değerlendirmeniz gerektiğini ve okul açıldığında nasıl ilerleyeceğinizi belirtmiştim. Şimdi de okul açılana kadar önünüzdeki 5 haftayı nasıl değerlendirmeniz gerekiyor bunu sizlerle paylaşacağım.

Bu yazıyı temel eksiklerini tamamlamış öğrencilerime yönelik yazıyorum, temel eksiğiniz varsa önce onları telafi etmelisiniz;

  • Aşağıda yazdığım Derslere Göre 1. Dönem TEOG Konuları' nı belirttiğim sırada çalışmaya başlayabilirsiniz. 
  • Her dersi kendi başınıza çalışıp öğrenemezsiniz, bu yüzden  kendi kendinize çalışıp anlayabileceğiniz dersleri tercih edin. Zorlandığınız dersi veya dersleri okul açıldığında öğretmeninizden dinleyecek böylece daha iyi anlayabileceksiniz, hiç panik yapmayın:)
  • Her dersten kendinize bir basit düzeyde bir de orta seviyede kaynak almanızı öneririm.(Bu kaynaklar video çözümlü olursa sizin için daha iyi olur veya tamamı çözümlü soru bankaları da edinebilirsiniz.)
  • Konuları konu anlatım kitaplarından kendiniz çalışabilir veya internet üzerinden video ile konu anlatımı ve soru çözümü yapan sitelerinden izleyebilirsiniz. Çalışırken mutlaka not almalı, sözel derslerde kendi özetlerinizi çıkarmalısınız.
  • Daha sonra çalıştığınız konunun konu kavrama düzeyinde basit sorulardan oluşan bir testini çözün. Bu testteki yanlışlarınızı kontrol edin ve çözümlerini öğrenin. Sonra orta seviyede sorular çözün . Orta seviye testte daha fazla yanlışınız çıkabilir, endişelenmeyin. Sorularınızın çözümlerini öğrenin, hatalarınız çok fazla ise konu ile ilgili eksik öğrenmeleriniz vardır soru çözmeyi bırakıp konuyu tekrar edin.
  • Günlük olarak çalışma saatiniz tamamen size bağlı. En az yapmanız gerekeni söylüyorum siz devam etmek isterseniz tabii ki çalışma saatinizi arttırabilirsiniz. 6 gün boyunca her gün konu çalışıp peşinden kolay ve orta düzeyde toplam 4 test çözmelisiniz. 7. gün ise tüm hafta çalıştığınız konuları kısaca tekrar edip peşinden birer test çözmeli ve kendinizi ödüllendirmelisiniz:) 
  • Haftalık tekrar çok önemli, özellikle yeni konular öğrenirken onları uzun süre hatırlayabilmeniz için mutlaka tekrar yapmalısınız.

Çalışırken Dikkat Etmeniz Gerekenler :

  1. Her gün aynı saatlerde çalışmaya özen gösterin, böylece çalışmayı alışkanlık haline getirmeniz kolaylaşacaktır.
  2. Sadece çalışacağınız dersin kitaplarının olduğu masada çalışın.
  3. Telefonunuzu kapatın veya sessize alıp odanın dışında bırakın.
  4. Masadan hiç kalkmadan 40-45 dak oturmalı ve molayı 10 dakika vermelisiniz. Bu şekilde 2 ders saati çalıştıktan sonra 1 saatlik bir uzun ara verebilirsiniz. 
  5. Kısa molalarınızda kesinlikle telefonla, bilgisayar ile uğraşmamalı oyun vb şeylerle ilgilenmemelisiniz. Bu zaman diliminde evde yürüyebilir, gözlerinizi dinlendirebilir, fiziksel ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.
  6. Uzun molalarınızda ailenizle , arkadaşlarınızla zaman geçirebilir. Bilgisayar oynayabilir veya dışarı çıkabilirsiniz.
  7. Ders çalışmak ilk zamanlar zor gelecektir, zor olmasına rağmen ısrarla çalışmayı devam ettirirseniz kazanan siz olacaksınız;)

DERSLERE GÖRE 1. TEOG KONULARI:

TÜRKÇE 
Sözcükte Anlam 
Cümlede Anlam 
Paragrafta Anlam 
Fiilimsi 
Cümlenin Ögeleri 
Edebi Sanatlar 
Yazım Kuralları 
Noktalama İşaretleri 

MATEMATİK
Üslü Sayılar 
Köklü Sayılar 
Gerçek Sayılar
Örüntü ve İlişkiler
Cebirsel İfadeler( 1.Kazanım)

İNGİLİZCE
Friendship
Teen Life
Cooking

FEN VE TEKNOLOJİ
Hücre Bölünmesi ve Kalıtım 
Kuvvet ve Hareket  

İNKILAP TARİHİ 
Bir Kahraman Doğuyor  
Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler  

DİN KÜLTÜRÜ
Allah Her Şeyi Bir Ölçüye Göre Yaratmıştır(KAZA-KADER)
Kader ve Evrendeki Yasalar
İnsan İradesi ve Kader
İnsanın Özgürlüğü ve Sorumluluğu
İnsanın Çabası: Emek ve Rızık
Dünya Hayatının Sonu: Ecel ve Ölüm
Allah'a Güvenmek(Tevekkül)
Ayete'l Kürsi ve Anlamı

2 yorum:

  1. Çok tesekkur ederim blogunuzu gercekten cok sevdim faydali bir sayfaymis ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, yararlı bulmana sevindim:)

      Sil