14 Ekim 2014 Salı

YGS BİYOLOJİ ANALİZİ

Biyoloji sayısal öğrencilerin sözel ders diye düşündüğü bir fen bilgisi dersi:) Seveni olduğu kadar bir hayli kendisini "gıcık" bulanı da var;) Biyoloji YGS soruları sizi çok hırpalayan sorular değil, bilgi ve yorum gücünüzü dikkatle birliştirirseniz mis gibi netler çıkarırsınız hepiniz;)

Konulara Göre Soru Dağılımı:
Ekoloji.                                    2 Soru
Endokrin Sistem.                    1 Soru
Bitki Fizyolojisi                      1 Soru
Hücre Bölünmesi.                   1 Soru
Bakteri.                                   2 Soru
Canlıların Temel Bileşikleri.  1 Soru
Duyu Organları.                      1 Soru
Kalıtım.                                   1 Soru
Metabolizma.                          1 Soru

  • Geçen yılki sınavda bu zamana kadar hiç görülmemiş bir soru yoktu. Çıkmış soruları çözmenin inanılmaz etkili olduğu bir sınavdı. 1 veya 2 seçici olan bunun dışında  zor denilemeyecek, normal ve kolay seviye sorulardan oluşuyordu.
Biyoloji Nasıl Çalışılır:
  • 9., 10. sınıf öğrencileri temel eksikleri varsa  6.,7.,8. Fen ve Teknoloji dersini mutlaka çalışsın.
  • Biyoloji çalışırken okurken anlamakta zorlandığınız konulara önce göz gezdirin, ardından soru çıkarın. Sonra bu sorunun cevaplarını arayarak konuyu okuyun. Konu bittikten sonra soruları cevaplandırın. Konu kavrama testleri çözün, eksik öğrenmeleriniz olabilir bu süreçte bu yüzden konuya bakarak çözebilirsiniz. En son soru bankasından bolca test çözün;)
  • Bu durumda da anlayamıyorsanız, videolu anlatımları izleyip kendi özetlerinizi çıkarmanızı tavsiye ederim. 
  • Ayrıca biyoloji çalışırken düz yazı yazmanın yanı sıra şekilli, kısa cümleli kendinize özgü kavram haritaları çizebilirsiniz. Bu da sizin öğrenmenizi kalıcı kılar ve daha kolay hatırlamanızı sağlar. 
  • Eski konuları tekrar ederken özetlerinizi, kavram haritalarınızı kullanabilirsiniz. Bu yeterli olmaz mutlaka sorularla üstünden geçin konunun;)
  • Çıkmış soruları çözün, öğrenin.
  • Soruları çözerken çok dikkatli olun, verileri kullanın.
  • Bilgi ve yorum gücünüzü kullanacağınız biyoloji soruları karşınıza çıkacaktır, alıştırmalar yapın.
  • İstediğiniz bir konu anlatım kitabı alabilirsiniz. Fem Simetri, Zambak, Güvender olabilir. Birey , Fem,Palme Biyoloji soru bankalarını çözebilirsiniz:) Bunun dışında da kaynaklar tabii ki çözebilirsiniz. (öğrencilerin en çok tercih ettiği ve memnun kaldığı kaynakları yazıyorum eksik olabilir , siz etrafınıza sorun yine :) )
  • Konularınız bitince bol bol deneme çözün, böylece konu eksiğiniz varsa görebilirsiniz. Denemeleri süreli çözmenizi tavsiye ederim:) 
Bilgi eksiklerinizi tamamladıktan sonra lütfen yorum kabiliyetinizi geliştirecek sorular da çözün. Biyoloji sizi mutlu edebilecek bir ders , sözel değil ezberlemeye çalışmayın. Öğrenin ve uygulayın:) Başarılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder