1 Ekim 2014 Çarşamba

YGS Fizik Analizi..

Matematikle arasında ateşkes imzalayan öğrenci Fizikle ne yapsa bir ara yol bulamaz!Peki ama neden? Çünkü 4.sınıfta Fizik Dersinin temeli olan Fen ve Teknoloji dersini öğrenememiştir! Fizikle barışık öğrenciye baktığımızda ise bu durumu ilköğretim sıralarından itibaren önemseyip ciddiye aldığını görürüz.

"Hocam şimdi ben ilköğretimde yapamadım, artık hiç Fizik yapamayacak mıyım?" diye soracaksınız haklı olarak. Hayır, elbette fizik yapabileceksin. Daha fazla gayret, dikkat ve zaman ayırarak olacak çünkü sen istedikten sonra her daim her şeyi yapabilirsin.

6.,7.,8. sınıftaysan her şey daha kolay çözülecek. Geriye dön ve çalış, al 4. sınıf Fen ve Teknoloji kitabını temel kavramlara yorumlara bak. Öğren irdele. Sonra 5.sınıf sonra adım adım kendi sınıfına gel, işi sıkı tut. Düzenli bir çalışmayla aşılmayacak, öğrenilmeyecek ders yok. Erken yaşta geliştir eksik taraflarını, belki eşit ağırlık(Türkçe -Matematik) öğrencisi olacaksın ama öğrendiğin her şey senin akademik olarak bir üst basamağa çıkmana yardımcı olacak. İnternette çok güzel görsel olarak da desteklenmiş deneyler, anlatımlar bulabilirsin kendi düzeyinde lütfen onlara da bak. Belki de görsel çok daha kolay öğrenen bir öğrencisin;) Bu tarz eğitsel araçlar öğrenmeni kolaylaştırır, hatırlamanı kolaylaştırır;)

9. ,10. , 11. sınıftaysan hiç hiç hiç vakit kaybetme! Ki bu zamana kadar geçen zaman bile içimi sızlatmaya yetiyor! Ben derim ki tıpkı ilköğretimdeki gibi başla 4.sınıftan adım adım. O kadar yapamam diyen arkadaşlarım için teklifim de  en azından bir TEOG hazırlık kitabı çöz Fen ve Teknolojiyle arandaki sorunları hallet! Sonra yine adım adım bulunduğun sınıfa kadar gel;) Sen de görselleştir, deneyleri ve soruları internette videolardan izle  yorumla:)

2013 Fizik Konu ve Soru Dağılımı:

Fiziğin Doğası                        1 Soru
Sıvıların Kaldırma İlkesi        1 Soru
Basınç                                     1 Soru
Isı ve Sıcaklık                         2 Soru
Doğrusal Hareket                   1 Soru
Dinamik.                                 1 Soru
Isı ve Enerji                            1 Soru
Elektrik                                   3 Soru
Mıknatıslık                             1 Soru
Optik.                                      1 Soru
Ses.                                          1 Soru


  • 2013'te yeni Fizik müfredatından 3 soru vardı. Soru kapasitesi diğer yıllardan farklı değildi. Sorular net ve anlaşılırdı. İyi çalışmayı gerektiren kaliteli sorulardı. 

12. sınıftaki arkadaşım, sen eksiklerini YGS kitapları ile tamamlamak zorundasın ve korkma yapabilirsin! O kadar çok ders var ki halletmen gereken, her birisi için geriye dönmek senin için ciddi zaman kaybı olacaktır. Sen biraz daha zorlanacaksın, konu anlatımları dersanede iyi dinle, konu özetli soru bankaları al böylece eksik konuları hızlıca tekrar edebilirsin, çözümlü soru bankası edin böylece soru tipleri ve nasıl çözüldüklerini öğrenebilirsin,  soru çöz, yapamadığın soruları mutlaka çözdür! Çıkmış sorulara bak her birini öğren mantığını kavra, yorum kabiliyetini ne kadar geliştirirsen YGS'de o kadar avantajlı olursun;) Fizikte kolay ve orta düzeydeki soruları çözebiliyorsan mutlaka bir zor kaynak da çöz. Soruya bakışın, çözüm tekniğin , yorum tekniğin gelişecektir. Unutma her sınav 3-4 kolay soru geliyor ve sen en azından bunları kesinlikle ama kesinlikle yapabilirsin çalışırsan:) Ki daha fazlasını neden yapamayasın!!!;)

Özetle YGS İçin Fizik Çalışılır;
  1. Matematik ve Geometri derslerinin temel konularını çöz.
  2. Konu eksiğini tamamla. Konu özetli soru bankası edin ve tekrarlarını yap.
  3. Çözümlü soru bankası edin ve irdeleyerek öğren. Soru tipi ve çözümlerini uygula.
  4. Çıkmış soruları mutlaka çöz, iyi öğren.
  5. Kolay gelen sözel sorulara çalış, soru çözmemezlik yapma!
  6. Her konudan soru çöz, zor olana daha fazla zaman ayır.
  7. Yapman gereken soru sayısına göre ve düzeyine göre bir Fizik çalışma planı oluştur.
Fizik Kitabı Önerisi;
Konu Anlatım kitabı olarak Fem Simetri 
Başlangıç Seviyesi: Fem İlk Adım
Orta ve İleri Düzey : Fem YGS
                                  Palme( LYS kitabı çok beğeniliyor)
                                  Körfez
                                  Final ( Mor kitap) 

3 yorum:

  1. Korfez Ygs-Lys Fizik herkese tavsimdir..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Eyüp Bey:) ve teşekkür ederim kitap önerisinde bulunan arkadışıma :)

    YanıtlaSil
  3. YKS Fizik Soruları eskiye göre sayı bakımından azalma gösterdi. Daha önceleri YGS’de 40 fen sorusu olmaktaydı. Şimdi ise bu sayı 20’ye düşürüldü. İkinci oturumda ise herhangi bir fark oluşmadı. Buna en çok sevinenler ise kuşkusuz Eşit Ağırlık ve Sözel öğrencileri. TYT’de yüksek puan alma imkanları bir nebze olsun arttı. Çünkü sayı azaldı ve katsayısı düşürüldü. YKS Fizik Konu Dağılımı ‘nı da detaylı inceleyeceğimiz bu içeriğimizde sorularınıza cevap vermeye de çalışacağız. YKS Fizik Konu Dağılımı

    YanıtlaSil